Skip Navigation Links

Lidt historie om Søndersø Idrætsforening:

 

Søndersø IF´s historie går tilbage til 1928, hvor Søndersø Gymnastikforening blev dannet. I 1960 kom fodboldklubben til og man fortsatte i navnet Søndersø Idrætsforening. Stadigvæk var gymnastik og fodbold de dominerende sportsgrene, håndbold blev spillet i perioder, men med et beskedent antal haller var det kun udendørs. I 1974 tog håndboldspillet mere fat – 5 Søndersø borgere skød penge i for at få struktur på håndboldspillet, men måtte til Allesø eller Langesø Hallen for at spille. Året efter stod Søndersø Hallen så færdig og siden har den været omdrejningspunktet for håndbold i Søndersø. I 1986 udtrådte gymnastik af Søndersø IF, og tilbage var bordtennis, fodbold og håndbold. I 1994 gik bordtennis til BMV, boldklubben startede i Søndersø Boldklub og Håndboldafdelingen overtog alene navnet Søndersø Idrætsforening. Vi må konstatere, at det først og fremmest var på grund af den dyre halleje, at samarbejdet ophørte. I en by som Søndersø er der naturligvis et stort sammenfald af medlemmer, så der samarbejdes i Fodbold og Håndbold på tværs ved arrangementer og lignende.

På det sportslige plan har det fra start, med Allan Lund som træner, været damerne der var toneangivende, holdet rykkede op i Serie 1, hvor en stamme af spillere leverede seværdig håndbold. Herreholdet der mest havde spillet i serie III, tog for alvor fat i 1985. Med 4 oprykninger i streg, var holdet pludselig i Danmarksserien i 1989. I samme periode voksede ungdomsafdelingen til det dobbelte. Vi havde 24 hold med i turneringen. På både pige og drengesiden spillede klubben i Eliterækken, svarende til 1-2 division i dag. Drengene kom senere både i junior- og ynglingedivisionen, og det gav virkelig interesse for håndbold i Søndersø og omegn.         

I Dansk Håndbold Forbund (DHF) fik man et godt øje til Søndersø IF – I 1988 stod vi for afvikling af en landskamp ved damernes B-VM mellem Tjekkoslovakiet og Rumænien, og 2 år senere dannede vi rammen om en semifinale ved U-VM for herrer mellem Vesttyskland og Danmark. På Danmarks hold var bl.a. Jesper Holmriis, Jan Paulsen og Jan E. Jørgensen. Endelig afholdt vi i 2001 Drenge DM.

Op gennem 00´erne har Søndersø IF været i en bølgedal, men med damernes oprykning til Fynsserien for en del år siden, og herrernes optur igen fra serie II til nu 3. division – har det igen skabt interesse for håndbolden – og dejligt at se at hallen igen kan blive fyldt med tilskuere.

FM